Hvit granateple

Hvit granateple

116,00 NOK

Veil. salgspris 116,00 NOK


Ingredienser:  hvit te, tranebær, roseblader, hylleblomstaroma, rødfruktaroma, granateple, ferskenaroma, jordbæraroma, naturlig granateplearoma

100 gram løsvekt.

 

Produktegenskaper:

Vandtemperatur icon

 Vanntemperatur:  80 °C

Bryggetid icon

 Bryggetid: 3-4 minutter

Dosering icon

 Dosering: 10 g/l


Lagerstatus: På lager
stk.

Hvit Granateplete

myk og lett søtlig

Hvit te med granateple dufter helt fantastisk friskt og søtlig. Teen er utelukkende satt sammen av de beste råvarer som granateple, hyllebær, fersken, tranebær og rosekronblader.

Smak

Smaken er myk og lett søtlig.

Brygging

Hvit granateplete er laget på hvit te og for å oppnå den mest optimale smaken og beholde teens gode egenskaper, vitaminer og antioksidanter, bør teen trekke 3-4 minutter med 80 grader varmt vann.

Hvit te

Hvit te er de første tynne skudd på tebusken og en delikatesse da den bare høstes noen få dager tidlig på våren. Tebladene plukkes ikke på dager med regn, hvis duggen ikke er helt borte eller hvis det er frost i jorda. Hvit te skiller sig fra både grønn og sort te i den prosessen som følger etter selve plukkingen av tebladene. De friske tebladene gjennomgår en naturlig tørkingsprosess.

Da den hvite teen gjennomgår en kortere prosess enn de andre teene, bevares mange av de sunne stoffene i bladene. Hvit te kommer opprinnelig fra et lite, begrenset område i det sørøstlige Kina, hvor det er ideelle vekstbetingelser for dyrkning av den hvite teen. I dag produseres også fine kvaliteter av hvit te i bla. India og Sri Lanka fra f.eks. distriktene Assam, Darjeeling og Ceylon. Avhengig av kvalitet og type kan fargen på tebladene akkurat som den ferdigbryggede teen variere fra lys gul eller grønn farge til en mørkere brun farge. Tebladene rulles til forskjell fra de andre teer meget sjeldent. Derfor er det kendetegnene for de fleste kvaliteter, at de er veldig storbladede. Den store forskjell på hvit og grønn te er måten teen fremstilles på. Til forskel fra fremstillingen av de grønne teer, som udsettes for relativt høye temperaturer for å fjerne fuktinnholdet i bladene, blir hvit te tørket på naturlig vis ved å bruke solens stråler eller ved en innendørs tørkingsprosess ved lavere temperaturer. Sidstnevnte er med på å sikre at polyfenolinnholdet i teene bevares. Den foretrukne metoden er å tørke den hvite te i solen, da dette fremskynder tørkingsprosessen. Det er imidlertid ikke alltid at det er tilstrekkelig sol til at denne metoden kan brukes. Det tar omtrent 40 timer p tørke den hvite te ved lave temperaturer innendørs. Etter at teen er tørket i overdekkede åpne skur, legges den i rekker på bambus inne i et rom som er oppvarmet til omtrent 40 grader. Rommene er godt ventilert for å kunne fjerne fuktinnholdet.

Andre kunder har også kjøpt